Skoči na glavno vsebino

Danes smo se zadnji dve šolski uri zbrali v dvorani, da obeležimo dolgo pričakovan prihod počitnic in si obenem povemo, koliko vsega smo letos dosegli, naredili in včasih nekatere čudovite stvari dobesedno ustvarili »iz nič«. Za ilustracijo: za mnogimi priznanji tiči 14 dni in več truda posameznega učenca poleg rednega dela. Če na to dodamo še angažma učitelja mentorja, pridemo do ogromnih količin sproščene kreativne energije, volje in truda – ne glede na predmet. Za vsako bralno značko ob koncu devetletke se lahko knjige merijo v »kubikih«. Tudi tiste, brez pohval na šoli jemljemo kot »speče Trnuljčice« in vsem velja povabilo, da naslednje šolsko leto izpeljemo tako kreativno in delovno kot tega.

Na prireditvi, s katero smo se za nekaj časa poslovili od šolskih zidov, smo podelili spričevala in priznanja ter počastili rojstvo naše domovine Slovenije. Učenke in učenci so ob Kajuhovem letu nastopili z interpretacijo njegove poezije, zapela sta šolski zbor ter bend, svoje znanje pa so pokazali tudi plesalci in Karate klub Sakura, v katerem nastopajo naši učenci.

Mogoče v razmislek pred počitnicami: glede na to, da so na šoli mobiliniki niso popolnoma prepovedani in so dovoljeni za nujne primere in da naša šola promovira stike v živo, na 4 oči in ne preko ekranov: Kaj vam je v zadnjem letu dalo več zadovoljstva in človeške sprejetosti?

Želimo, da se vas septembra čim več vrne s čim bolj polnimi baterijami in čim večjo »lakoto« po znanju in izzivi v šolskem leti 2023/24!

Nina Trebovc in Peter Valič

Fotogalerijo prispevali: Mia Feltrin, Katarina Tomanić in Peter Valič

Dostopnost