Skoči na glavno vsebino

V soboto, 17. januarja, se je v Ilirski Bistrici odvilo državno prvenstvo v lokostrelstvu, na katerem je sodelovalo tudi 14 učencev Osnovne šole Dobravlje, od tega jih je bilo kar šest na tekmi prvič.

Vsi so se pogumno borili, premagali tremo in sami sebe in izpolnili vsa pričakovanja. Anej Tomažič in šestošolci so vsi po vrsti dosegli rezultat, ki bi bil običajnoimo dovolj za normo (letos norme ni, ker ni regijskega prvenstva). Ta rezultat si ponavadi postavimo za cilj na prvi tekmi. Uroš Tozan jje v močni konkurenci celo zasedel 4. mesto, na 6. mesto pa se je uvrstil Luka Bole. Z 8.  mestom nas je presenetil Simon Kosovel, eden od letošnjih novincev med lokostrelci. Tudi Samo Vetrih in Ian Kobal sta se dobro odrezala. Luka Štrukelj je od lani napredoval. Fantje so nastopili v močni konkurenci 32-ih tekmovalcev od 4. – 6. razreda, tako kot Rok Bratina, učenec 4. razreda. A četrtošolci so letos imeli nekaj smole, saj so zaradi spremenjenih pravil streljali na tarčo premera 60 cm, kar je kar velik preskok s tarče 80 cm, ki je bila še lani kar osem metrov bliže. A tudi Rok je nastreljal zelo soliden rezultat. Michel je bil osmi z rezultatom preko 200 krogov. Osmošolca Jan Šinigoj in Jure Bajc sta se uvrstila na 6. in 17. mesto (276 in 261 krogov) v najmočnejši konkurenci 51-ih učencev od 7. do 9. razreda. Tonja Čibej se je spet izkazala in gladko zmagala. Blaž Medvešček se je prav tako potrudil in bil uspešen, saj se je na tekmi imel lepo.

Ekipa Jan Šinigoj, Jure Bajc in Tonja Čibej pa so z 815 krogi premagali vso konkurenco in odnesli zlate medalje. Dogajanje je bilo zelo pestro in žal nismo utegnili veliko fotografirati.

Že v soboto bomo ponovno vadili in se pripravljali na naslednjo preizkušnjo, to bo zunanje regijsko prvenstvo 11. aprila v Logatcu.

Dostopnost