Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. maja 2017, se je s kulturnim programom in odprtjem razstave v avli naše šole sklenil jubilejni 10. likovni natečaj Po čebelah se zgleduj. Na letošnji natečaj izvirnih upodobitev panjskih končnic na izbrano tematiko ornamentov, je prispelo 218 likovnih del s 17 šol, podružničnih šol in vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Po izboru zunanje strokovne komisije, ki sta jo zastopali likovnici, mentorici in profesorici likovne umetnosti ga. Silva Copič in ga. Irena Jazbar, je bila na ogled postavljena razstava 123 likovnih del. Med njimi je 10 del po moči likovnega izraza še posebej izstopalo, zato so bila izbrana za nagrajena dela.

Slovenci smo kot narod prežeti s čebelarsko kulturo. Ta je zrasla kot plod odnosa malega in srednjega človeka do narave, njenih dobrin in odraz med trudom pridelave in darežljivostjo narave.

V času iskanja poti nazaj k naravi so take prireditve izjemno pomembne, saj združujejo stik s kulturno dediščino, sodobne likovne in pedagoške smernice in nehote usmerjajo misel in delo tudi skozi sito naravoslovja in naravovarstva.

Vsem, ki ste prispevali dela na letošnji natečaj, vsem mentorjem, pa vsem, ki ste poskrbeli za ureditev razstave, vabila, nagrade, žiriji, dramski skupini naše šole, ki je uprizorila del predstave Mali princ in zlasti naši glavni koordinatorki Jadranki Ivačić iskrena hvala za trud in doprinos h glavnemu sporočilu razstave: Do neke mere se po čebelah res lahko zgledujemo in hudo bo, če jih bomo kot sopotnike izgubili.

Jadranka Ivačić in Peter Valič

Dostopnost