Skoči na glavno vsebino

V sredo, 29. 2. 2012, smo se učenci 9. in 8. razreda udeležili 22. medobčinskega otroškega parlamenta, ki je kot po navadi potekal v Ajdovščini.
parlament_ajd-2012-001_m

Seja se je začela z nagovorom župana, nadaljevala pa z rubriko Kje pa mene čevelj žuli, ko smo imeli učenci priložnost izraziti svoje želje  v upanju da bodo le te uslišane. Po pol ure je župan zaradi obveznosti moral oditi in imeli smo odmor za malico. Po malici nas je čakalo prijetno presenečenje saj je v prostor vstopil Rok Trkaj in vsi smo bili presenečeni. Po nekaj minutah tišine se je pogovor začel razvijati in Rok nas je vse nasmejal do solz, hkrati pa nam položil na srce, da moramo vedno poslušati srce in mu slediti ne glede na to, kaj si mislijo ostali. Za konec nam je postregel še z zelo zabavnim freestyle-om in se fotografiral z nami.

Ko je Rok odšel se je začela odvijati debata na temo letošnjega parlamenta, ki je bila Junaki današnjega časa. Na trenutke je pogovor postal oster in prišlo je do nemalo nesoglasij, vendar smo na koncu le prišli do dokaj enotnih zaključkov, ki so:

– VSAK ima junake,
– po njih se zgledujemo/povzamemo svoje obnašanje, mišljenje,
– poznamo pozitivne in negativne junake,
– ponujajo nam jih mediji, družba, starši, SAMI pa se odločimo ali jih bomo tako tudi dojemali,
– junaško dejanje ni vedno eno samo veliko dejanje, ampak je lahko iz več majhnih dejanj,

torej smo VSI LAHKO JUNAKI !

 

Neja Kutin Trojer 9.b

{becssg}dobravlje/solska-skupnost/ajd-parlament-2012{/becssg}

Dostopnost