Skoči na glavno vsebino

  1. aprila je našo šolo obiskala Dušica Kunaver, kulturna publicistka, zbirateljica ljudskega izročila in etnološkega gradiva, avtorica in izdajateljica poljudnoznanstvenih in leposlovnih knjig.

Najprej je s svojimi očarljivimi pripovedkami, pesmimi, petjem in pogovorom z učenci razveselila učence in učiteljice na podružnični šoli v Vipavskem Križu. Nato so jo  z navdušenjem sprejeli na podružnični šoli v Črničah. Zatem je imela še nastop za učence podružnične šole Skrilje, ki so se pridružili učencem petega razreda na matični šoli. Zadnji nastop pa je bil posvečen učencem od 6. do 9. razreda. Starejšim učencem je z zanosom razlagala pomen zgodovine našega naroda skozi ljudsko dediščino, ki smo ga podkrepili s petjem ljudskih pesmi.

S svojo zavzetostjo in prepričanjem o pomenu kulturne dediščine, ljudske pripovedi, pesmi, šeg in izročila za razvoj in obstoj vsakega posameznika ter hkrati celega naroda je učencem in učiteljem naše šole podelila veselje nad življenjem in pripadnostjo slovenskemu narodu.

Irma Krečič Slejko

Dostopnost