Skoči na glavno vsebino

V petek, 6. 10. 2023, nas je obiskala pisateljica za otroke, mladino in odrasle Mateja Gomboc.

Najprej se je srečala z učenci od 6. do 9. razreda, zatem pa še z učenci od 1. do 5. razreda. V pogovoru z učenci je delila svoje pisateljsko delo, knjižne junake, zgodbe in življenjske izkušnje. Na literarni obisk so se učenci predhodno pripravljali pri urah slovenščine. Literarno gostjo so učenci spremljali z zanimanjem in iskrivimi vprašanji. Srečanja s pisatelji so motivacija za branje knjig, kreativno razmišljanje in širitev osebnih obzorij.

Irma Krečič Slejko

V petek, 6. oktobra, je učence Osnovne šole Dobravlje obiskala avtorica literarnih del za otroke in odrasle ter učbenikov za slovenščino, Mateja Gomboc.

V pogovoru je pisateljica pokazala nekaj svojih leposlovnih del in predstavila najnovejši roman za odrasle z naslovom Gorica, ki je izšel v teh dneh. Zaupala je tudi, da že pripravlja novo knjigo za otroke. Učenci, ki se pri enem od izbirnih predmetov ukvarjajo z uprizoritveno umetnostjo, so na podlagi pisateljičinega romana Sposojena babica Štefi uprizorili kratko dramsko igro in poželi velik aplavz. Pisateljico so prosili, da napiše nadaljevanje zgodbe o babici Štefi, ki ga že nestrpno pričakujemo.

Ob koncu smo učenci lahko avtorici zastavili tudi vprašanja in izvedeli smo, da je Mateja Gomboc tudi mama trem hčerkam in ustvarja tudi v eni od kraških vasi. V pogovoru je posebej presenetila, ko nam je zaupala, da je v sorodu z našim učiteljem kemije in naravoslovja.

Napisali učenci in učenke 8.c razreda (5. skupina) pri uri slovenščine

Foto galerijo prispevale Karolina Šatej Bavčar in Katarina Tomanić

Dostopnost