Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

Vladni ukrepi so podaljšani za teden dni in tako se od ponedeljka, 30. 11. 2020, nadaljuje izobraževanje na daljavo.

V kolikor se bo epidemiološka slika izboljšala, obstaja možnost, da se učenci od 1. do 3. razreda vrnejo v šolske klopi 7. 12. 2020. Ali bo to izvedljivo, bomo naknadno obveščeni.

Za učence od 4. razreda naprej in za glasbene šole je še naprej predvideno izobraževanje na daljavo. Za te učence se v prostorih šole načrtuje možnost izvajanja dopolnilnega pouka, drugih oblik individualne ali skupinske pomoči ter dodatne strokovne pomoči.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je sprejela sklep, ki določa:

  • da je v letošnjem šolskem letu le eno ocenjevalno obdobje, ki traja od 1. 9. 2020 do 24. 6. 2021, razen za učenke/ce 9. razreda, za katere traja do 15. 6. 2021,
  • da se  ocenjevanje znanja izvaja pred učenkami/učenci v skupini oddelka ali učne skupine, v času izobraževanja na daljavo pa lahko tudi individualno,
  • zmanjšano število ocen v šolskem letu.

Podrobnosti o številu ocen najdete v priloženem dokumentu: Sklep ministrice

Drage učenke in učenci. Učitelji večinoma pohvalno poročajo o vaših aktivnostih v spletnih učilnicah. Ohranimo zavedanje, da je znanje velika vrednota in da se je zanj vredno potruditi prav vsak dan. Z vsako novo pridobljeno vsebino izgrajujemo našo osebnost, pogled na svet okrog nas in tako vidno zorimo. Ne dovolimo si, da to priložnost zanemarimo ali izpustimo. Ne le ocene, prav to znanje in osebnostna rast sta naša velika osebna nagrada.

Dragi starši. Tam, kjer še niste imeli roditeljskih sestankov na daljavo, vas bodo učitelji v kratkem povabili na video srečanja. Seznanili vas bodo s potekom dela, dobrodošla pa bodo tudi vaša videnja učenja na daljavo, ki nam bodo služila kot povratne informacije, kako lahko naše delo še izboljšamo.

Prihaja decembrski čas, ki vnaša v naše domove duh prazničnosti in pričakovanja. Letos je vsa prijetna družabna dogajanja zamenjala naša družbena odgovornost, da skrbimo za  preprečevanje širjenja epidemije. Preveva ga ena sama želja, da vi in vam dragi ostanete zdravi.

Prijazno vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost