Skoči na glavno vsebino

V soboto, 10. marca 2018, smo se z učenci udeležili tradicionalnega Pokljuškega maratona in državne tekme za učence v teku na smučeh. Letos je prireditev potekala v Nordijskem centru Planica. Sodelovalo je 31. osnovnih šol, učenci so lahko izbirali: Smučarski teki – smučarski tek na 2 km, – smučarski tek na 6 km (3 x 2 km), – smučarski tek na 10 km (5 x 2 km), – pohod s tekaškimi smučmi v Tamar ( v obe smeri 7,2 km), Planinski pohodi – planinski pohod v Tamar (v obe smeri 7,2 km), Krpljanje – za 4. do 6. razred OŠ.

Naši učenci in učenke so na Šolskem državnem prvenstvi v smučarskem teku (nekategorizirani) dosegli  vrhunske rezultate:

Dečki:  2. mesto Uroš Tozan, 3. mesto Žan Slejko, 4. mesto Nik Gregorič.

Dekleta: 3. mesto Ema Rodman, 6. mesto Laura Marc, 7. mesto Ema Gregorič

Ekipno pa stali na 2. stopnički s pokalom v rokah.

Vsaka šola, ki je pripeljala na prireditev vsaj 15 učencev, in naših učencev je bilo še več,  je sodelovala v žrebanju za glavno nagrado za ekipe šol: 7-kilogramsko čokolado velikanko proizvajalca Žito Gorenjka iz Lesc. Ker je bila sreča na naši strani, je bila OŠ Dobravlje izžrebana in prejela čokolado velikanko. Lepo bo in veselo, ta teden, s sladkanjem čokolade.

 

 

 

 

 

Dostopnost