Skoči na glavno vsebino

Na letošnjem 9. natečaju v okviru Tedna možganov, ki je ponovno potekal pod okriljem SiNAPSE, Slovenskim društvom za nevroznanost, je prvo mesto v kategoriji individualnih izdelkov 1. triade prejel učenec 3. r. PŠ Vrtovin, OŠ Dobravlje, Anže Lozar.

Učenec je napisal zmagovalni spis z naslovom Mihov dan, v katerem si je predstavljal sebe kot dečka, s katerim so nekega dne vsi začeli komunicirati le s kretnjami, ki pa jih on ni razumel. Zgodbo je spretno oblikoval. Namen natečaja je namreč prav ta, da spodbudi izvirnost in razmišljanje izven ustaljenih okvirjev, pri čemer je Anže pokazal svojo veliko iznajdljivost.

Zmagovalec Anže se je v petek, 17. 3. 2023, udeležil slavnostne prireditve, ki je potekala v ZRC SAZU v Ljubljani. Na slavnostni podelitvi je samozavestno predstavil svoje delo in zanj prejel veliko nagrado, odšel bo namreč na letovanje v Zambratijo na Hrvaškem.

Mentorica Polona Žorž ter njeni učenci 3. in 4. r. so zmagovalcu bučno zaploskali, saj so se na podelitev priznanj skupaj z nagrajencem in šolskim hišnikom g. Dejanom odpravili kar s šolskim kombijem.

Skupaj so preživeli odličen dan. Počutili so se zelo ponosno, saj so dan preživljali z zmagovalcem, ki je po prejeti nagradi izžareval posebno srečo in radost. Tako so si z veseljem na obrazih ogledali tudi nekaj zanimivosti v centru Ljubljane in si seveda privoščili sladoled.

Nekateri so lepote glavnega mesta občudovali prvič, kar je še dodatno povečalo posebnost dneva. Videli pa so nekatere ustanove, ki nas spremljajo v šolskih učbenikih in delovnih zvezkih, in sicer Slovensko filharmonijo, Lutkovno gledališče, Ljubljanski grad, Prešernov kip, ipd. Znanje smo tako dodatno osmislili.

Učencu Anžetu še enkrat čestitke za 1. mesto na literarnem natečaju Sinapsa in obenem zahvala za tako lep izlet, ki se brez njegovega truda ne bi zgodil.

Polona Žorž

Dostopnost