Skoči na glavno vsebino

Tako smo poimenovali veliko skupno prireditev ob dnevu šole in kulturnem prazniku, ki smo jo letos posvetili našemu planetu. Razmišljali smo o spremembah, ki se dogajajo na Zemlji in okrog nje in v petek, 7. februarja 2020 ob 18h povabili starše, stare starše, brate in sestre naših učencev in učenk, da nam prisluhnejo. Veliko smo jim imeli povedati, zaigrati in zapeti – o plastiki, zaradi pesticidov ogroženih čebelah, o vremenskih in podnebnih spremembah, zaradi katerih izginjajo ptice in se talijo ledeniki,  o tekstilni industriji kot drugem največjem onesnaževalcu Zemlje, o ogljičnem odtisu, proizvodnji elektrike in aluminija, ki se ga veliko porabi za izdelavo embalaže, ki jo po uporabi zavržemo, tovarne pa proizvajajo novo in novo … In krog je sklenjen.

Kljub vsemu verjamemo in to smo obiskovalcem dogodka tudi sporočili, da je moč za spremembe v naših rokah. Zato začnimo danes – bodimo EKO!

Dunja Tomšič

galerijo prispevali: Liam, Gašper, Ana, Erazem , Anamarija, Lea in …

O ekologiji Vipavske kaj več ob priliki.  Dejstvo je, da delimo usodo z ostalimi deli planeta in nismo izvzeti. Marsičesa ne moremo preprečiti, lahko pa močno ublažimo, omilimo in rešimo z več posluha za naravo in sočloveka. P. V.

 

Dostopnost