Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Dobravlje so letos že dvanajstič zapovrstjo izvedli likovni natečaj po Čebelah se zgleduj. Po zaslugi mentorice in učiteljice likovne umetnosti na Osnovni šoli Dobravlje mag. Sonje Makuc je bil tečaj  letos prvič mednarodni. Skupaj je na natečaj prispelo 157 del iz tujine (Albanije, Črne Gore, Danske, Egipta, Hrvaške, Italije, Litve in Slovaške) in 273 del iz Slovenije, skupaj torej kar 430 likovnih del. Strokovna komisija je med prispelimi deli izbrala 80 del za razstavo, med temi je podelila 5 zlatih in 10 srebrnih priznanj. Za ostala razstavljena dela so ustvarjalci prejeli bronasta priznanja.

Namen natečaja je spodbujati likovno ustvarjalnost in domišljijo otrok ter ozaveščati o pomenu čebel za človeštvo ter ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Slavnostna podelitev priznanj je potekala v sredo, 29. 5. 2019, na matični šoli v Dobravljah. Z glasbenimi točkami in recitacijami so nastopili učenci Osnovne šole Dobravlje. Po prireditvi so obiskovalci lahko občudovali razstavljena likovna dela, ki so po mnenju strokovne komisije  zares izjemna in se odlikujejo.

 

Dostopnost