Skoči na glavno vsebino

Z zlatimi zobki skozi računalniške ovire:

Letošnje državno tekmovanje iz računalništva z nazivom »«Bober« je potekalo 18. 01. 2014 v Mariboru na Fakulteti za elektroniko, računalništvo in informatiko.

Tudi z OŠ Dobravlje smo imeli predstavnico na tem tekmovanju. Kristina Novak iz 6. razreda je na tem tekmovanju osvojila zlato priznanje.

gotof_m

Kratka predstavitev tekmovanja Bober:

Bober je mednarodno tekmovanje v logičnem in računalniškem razmišljanju  in v reševanju konkretnih logičnih nalog za osnovnošolce in srednješolce. Vsekakor je potrebno poudariti, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Lahko je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas. Seveda s tem znanjem lahko naredimo tudi marsikaj uporabnega!

Šolsko tekmovanje je potekalo lani med 12. in 15. novembrom 2013. Naši šolarji so tekmovali v kategorijah bobrček (4.-6. razred osnovne šole) in mladi bober (7.-9. razred osnovne šole).

V Sloveniji se je na šolskem tekmovanj udeležilo 4031 tekmovalcev v kategoriji bobrček. Na državno tekmovanje se jih je uvrstilo 91. Od teh jih je na državnem tekmovanju 25 doseglo srebrno priznanje, 20 pa zlato. In med slednjimi je bila tudi Kristina Novak. Potrebno poudariti, da je že preboj med udeležence državnega tekmovanja svojevrsten podvig.

Vsem, ki ste se v letošnjem šolskem letu udeležili šolskega tekmovanja velja vabilo za naslednje šolsko leto. Vsem, ki ste prejeli bronasta priznanja čestitam; posebne čestitke pa gredo Kristini, ki se je izkazala tudi na nacionalnem nivoju.

{becssg}dobravlje/dogodki1314/bober-mb-01-2014/galerija{/becssg}

Peter 

Dostopnost