Skoči na glavno vsebino

Običajno so objave na spletni strani šole namenjene bralcem, ki šole ne obiskujejo, manj tistim, ki v šolo hodimo. Pa naj bo tokrat drugače.

Dragi sedmošolci: Za izhodišče bi vzel pohvalo, ki ste jo ob slovesu prejeli od Gorenjcev, tistih iz CŠOD, ki so vas vodili skozi teden, ki ste ga preživeli v dolini Planice pod Poncami. Tej pohvali se pridružujemo vsi učitelji iz OŠ Dobravlje, ki smo vas spremljali.

Teden je bil dinamičen, program natrpan, ni bil lahek.

Pohodi, kolesarjenje, kurjenje ognja, plezanje, kuhanje, orientacija, izdelava bivaka, izdelava nosil za reševanje ponesrečenca, vaje v spretnosti, pa še bi se kaj našlo. Vstajanje pred sedmo, spat ob desetih. Prostega toliko, da ste lahko malo poklepetali in poskrbeli, da igrišče za kakšno uro ni samevalo in žoge niso počivale.

A ključno je bilo, da ste aktivno sodelovali – tako med seboj, kot z učitelji; da ste spore reševali hitro in z namenom, da se rešijo, da ste se mnogo več dogovarjali kot pregovarjali. Mnogo aktivnosti je terjalo sodelovanje vsakega v ekipi pri mnogih aktivnostih, ki so se zvrstile. Namenoma so izbrane take, ki vzpodbujajo sodelovanje. Sodelovanje pa vedno postavi skupen cilj pred trenutne in osebne muhe. Ni šlo zlahka, a nam je uspelo! Čestitke čisto vsem!

Praksa, ki jo velja nadaljevati in nadgrajevati.

Želimo vam, da se povezujete v dobrem tudi v bodoče, da poiščete v sebi in v soljudeh tisto dobro in tak pristop gojite naprej. S tem, ko smo skupaj uspešno izpeljali teden v CŠOD, smo tudi tistim, ki bodo z naše šole za nami prišli v ta CŠOD odprli vrata, tako kot so ga predhodne generacije Dobravcev nam.

Pa če zaključimo po domače: sejte solato, radič, kulturo, dobroto, … kajti plevel, slabo, smola in grdo se seje in raste samo.

Ekipa učiteljev: Damijana, Katja, Polona, Tjaž in Peter

Dostopnost