Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

V zadnjih dneh je v medijih zelo aktualna tema ponovno odpiranje šol. Danes, 5. maja 2020, smo šole prejele prvo okrožnico, ki nas seznanja, da je Vlada Republike Slovenije 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, v katerega sta vključena tudi šolstvo in predšolska vzgoja. Predvideno je, da se bodo ukrepi na področju šolstva začeli sproščati postopoma, od 18. 5. 2020 naprej.

  1. Načrtuje se, da bodo 18. maja 2020 v šolo prišli učenci prvega triletja (1., 2. in 3. razred).
  1. Vključevanje učencev 9. razreda osnovne šole  je predvideno 25. maja 2020, s tem dnem pa bi zagotovili tudi organizacijo dejavnosti za otroke od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in, ki v tem šolskem letu še niso uspeli doseči minimalnih standardov znanja pri posameznem predmetu in bi lahko njihova ocena ob zaključku pouka v tem šolskem letu pri posameznem predmetu bila negativna.
  1. O pričetku dejavnosti s podrobnejšimi navodili bomo šole obveščene z okrožnico predvidoma do 8. 5. 2020.
  1. O tem, kako bomo organizirali pouk na naši šoli, vas bomo predvidoma obvestili v začetku prihodnjega tedna, ko bomo imeli več informacij.

Upam, da ste preživeli lepe prvomajske počitnice in da ste si med tem pomladnim oddihom nabrali dovolj moči, da skrbno sledite pouku na daljavo. Ta mesec poteka tudi ocenjevanje, zato je vaša zavzetost še toliko bolj pomembna.

Želim vam, da še naprej ostanete zdravi in vas prijazno pozdravljam.

Mirjam Kalin, ravnateljica

 

Dostopnost