Skoči na glavno vsebino

V prvem tednu februarja nas je ponovno obiskala pisateljica, pesnica in dramska igralka Nataša Konc Lorenzutti. Tokratna zoom srečanja so bila namenjena učencem 5., 7., in 8. razreda, ki so s pisateljico razmišljali o pomenu besede kultura, kje vse se skriva in kako skrbimo zanjo.

Učenci so s prisotnimi delili prebrana dela, ki so se jim s svojimi sporočili najbolj vtisnila v spomin in jim dala vedeti, da nam morda le ni tako težko, kot si včasih mislimo. Seznanili so se tudi s poklicem pisatelja, koliko časa traja, da knjiga nastane, kako izbira jezikovne zvrsti vpliva na bralca in kdo vse vpliva na izdajo knjižnega dela. Izvedeli so, da tudi književni junaki pisateljici včasih ponagajajo in postanejo trmasti in svojeglavi ter sami vtirajo pot zgodbi.

Literarna srečanja je pisateljica povezovala s prebiranjem basni, odlomkov iz lastnih del ter Prešernove poezije, učenci pa so ob prebiranju uživali in delili mnenja o prebranem. Ugotovili so, da prebrana knjiga ne živi le na papirju, temveč tudi v nas, ki njeno sporočilo delimo naprej.

Naj nas prebiranje knjig še naprej vodi v nove, nepoznane, magične in sanjske svetove.

Pripravila Urška Bajc

Dostopnost