Skoči na glavno vsebino

V teh predprazničnih dneh se je z učenci 4., 6. in 9. razreda srečala pisateljica, pesnica in dramska igralka Nataša Konc Lorenzutti.

Na šoli vsako leto gostimo vsaj enega literarnega ustvarjalca. To je za nas vedno praznik BESEDE, ki so ga vedno deležni vsi učenci in učitelji.

Tokrat pa se je preko aplikacije zoom naša literarna gostja srečala s približno 185-imi učenci in učitelji. V času pred kulturnim praznikom pa načrtujemo še srečanje z učenci 5., 7. in 8. razreda.

Vsa tri srečanja, ki so potekala po dve šolski uri, so zaradi vedrine pisateljice, lepe govorjene in pisane besede ter dotakljivih ilustracij minili kot bi trenil. Učenci so s svojimi vprašanji pokazali, da sta knjiga in pisateljski poklic aktualna. Mogoče danes še prav posebej, saj vrednote, ki so bile že malce porinjene ob stran, znova pridobivajo na veljavi.

Vedno, ko izpeljemo literarni obisk, izposoja knjig v šolski knjižnici poraste. Prepričana sem, da bi bilo danes tudi tako. Vendar je šola zaprta in z njo tudi šolska knjižnica. Oboje pa deluje preko spletnih učilnic in poskuša dvigovati motivacijo za učenje, lepoto, kulturo, šport, znanje itd.

Naj nas ta literarni obisk spodbudi, da vzamemo v roke knjigo in z njo obogatimo sami sebe in posredno tudi druge ljudi.

Ko se vrnemo v šolo, pa vabljeni k izposoji knjig naše letošnje literarne gostje in seveda ostalih knjig, ki vam bodo v podporo pri intelektualni in duhovni rasti.

Irma Krečič Slejko,

šolska knjižničarka

4. razred

Vtisi učencev po obisku literarne gostje Nataše Konc Lorenzutti

V drugem delu so se učenci 6. razreda v okviru kulturnega dne seznanili s knjižno ilustracijo. Način svojega dela jim je pokazala ajdovska umetnica Anja Kranjc.

Po navdihujoči demonstaciji njenega ustvarjalnega procesa so učenci izdelali svojo ilustracijo slovenske ljudske basni.
Povezava do ilustracij:
https://padlet.com/lumdobravlje/rdt7uad40iwlkcv0

Prispevek za spletno stan uredila Polona Puc.

Dostopnost