Skoči na glavno vsebino
Letošnji likovni natečaj Po čebelah se zgleduj s podnaslovom »IGRA«, je že osmi zapovrstjo. 
naslovna-cebele-2014-m

Razstavo izbranih grafičnih listov smo obogatili s tradicionalno poslikanimi končnicami društva MOST iz Ajdovščine.

Veselimo se medgeneracijskega sodelovanja, saj je težko živeti prihodnost in obenem odklanjati preteklost, živeti brez korenin, zunaj zgodovine. Med preteklostjo in prihodnostjo je treba iskati ravnotežje. Biti odprt za novo in upoštevati staro. Tudi ni treba starega uničevati, da bi na njegovem pogorišču gradili novo, ampak lahko staro stalno prilagajamo novemu. Zakaj ne bi izkoristili vsega potenciala, ki ga nudi preteklost v vsej svoji širini in v vseh svojih odtenkih? Nepotrebno je na novo odkrivati in ponavljati stvari, ki so jih odkrili že pred nami. Potrebno je le nadaljevati tam, kjer so pred nami končali.

Kot člane strokovne komisije smo gostili go. Silvo Copič, gdč. Niko Božič in g. Davida Lična. Vse prispele grafike so skrbno pregledali, strokovno ocenili in izbrali dela za razstavo, pri čemer so največ poudarka namenili izvirnosti, starostni stopnji otroka in temu, kaj otrok na določeni stopnji zmore.

Iskrena hvala vsem mentorjem, učencem in kolektivu OŠ Dobravlje. V avli naše šole se bohoti pisan izbor grafičnih listov in kar kliče po toplejših dneh.

Uživajte v igri in skupaj s čebelami v opojnih vonjih cvetočih travnikov in zelenih gozdov. Za konec pa še vprašanje: »Ali ste vedeli, da bi morala 1 čebela za 1 kg medu obletati več milijonov cvetov oz. bi morala sedemkrat obleteti svet?«

Maja Štefin

{becssg}dobravlje/dogodki1314/po-cebelah-2014/galerija{/becssg}

Dostopnost