Skoči na glavno vsebino

To nedeljo je bil orientacijski sprint po ulicah Vipave. Sicer ga organizira PD Ajdovščina, a glede na udeležbo mladih orientacistov in organizatorjev iz naše šole, sploh zaradi sodelovanja dveh »prekaljenih orientacijskih mačkov« v organizaciji tekem g. Stanka Čuferja in ga. Marije Kovač, je to tudi neke mere kar domača šolska (beri dobravska!) tekma. Pri izvedbi tekme so izdatno pomagali tudi nekateri učenci in profesorji poleg omenjenih.

Vreme je bilo tipično vipavsko: hladno in začinjeno z zmerno burjo; a to ni skalilo dobre volje in tekmovalnega vzdušja. Peklo se je palačinke, točilo čaj, delilo sadje, podeljevalo priznanja in nagrade, mnogo je bilo smeha in seveda druženja. Nezadovoljnih nismo odkrili. Med tekmovalnimi kategorijami je po številu udeležencev izstopala družinska proga, proga, ki ima bolj raziskovalno in medgeneracijsko vlogo kot tekmovalno. Naj zgolj omenimo, da je to dobravski ori izum, ki je v praksi zaživel pred kakšnim desetletjem.

Tekma je rangirana kot državna bi bila po številu gostov iz sosednje Furlanije lahko tudi regionalno mednarodna.

Čestitke vsem iskalcem ori točk in zlasti iskalcem vseh točk dobre volje in pozitivnega vzdušja. Tudi rezultati so na voljo na spletni strani orientacijske zveze (http://www.orientacijska-zveza.si/index.php?id=43&rid=1919).

Za OŠ Dobravlje

Peter Valič

Foto: Katarina Tomanić ;Marija Kovač in P.V.

Dostopnost