Skoči na glavno vsebino

V veliko veselje mi je bilo druženje z vsemi prvošolci, drugošolci in tretješolci, prav tako pa tudi z vsemi kolegicami, ki poučujejo v prvem triletju. Srečanja v takem obsegu lahko uspejo le, če se sodelujoči povežemo.

V štirih srečanjih se nas je zbralo skoraj 170 učencev in učiteljic.

Poleg pravljičnih besed pesmic in ugank smo se obogatili z izjemno galerijo čudovitih božično-novoletnih okraskov. Ustvarjalnosti in novoletnega sijaja ni manjkalo. Pa tudi iskric v vaših očeh, ko ste nam jih pokazali in opisovali, ne.

Posebno pa sem bila vesela vseh vaših novoletnih želja. Neizmerne želje po snegu in zdravju so popestrile še želje po hišnih ljubljenčkih in manjših igračah.

Največ, pa resnično, največ izrečenih želja pa je bilo namenjenih vrnitvi v šolo.

Ganljivo vas je bilo poslušati, dragi otroci, kako si želite priti nazaj v šolo. Tudi vse kolegice, učiteljice, so izrazile podobne želje: »Vrniti se v našo šolo! Se skupaj družiti, igrati, smejati, učiti, včasih tudi jeziti. Pa vendar skupaj.«

Zato naj nam vsem skupaj pravljične besede in lepota vaših božično-novoletnih okraskov pripravijo pot naši letos najpogosteje izraženi novoletni želji: »Da bi se vrnili v šolo in virusa ne bi bilo več.«

Lepo nam je bilo osvetljevati pot v praznike. Hvala vsem kolegicam, staršem in starim staršem v ozadju posnetkov, predvsem pa vam, dragi naši najmlajši otroci.

Srečno, v upanju, da se čimprej vrnemo v šolo.

Irma Krečič Slejko

šolska knjižničarka

Dostopnost