Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Za krajše obdobje se pouk ponovno seli v naše spletne učilnice. V skladu z odlokom vlade, se bo pouk na daljavo izvajal od četrtka, 1. 4., do vključno petka, 9. 4. 2021. Podrobnejša navodila o izvedbi pouka in dnevov dejavnosti v tem obdobju bodo učencem posredovali učitelji.

Nujno varstvo

Nujno varstvo se organizira za učence od 1. do 3. razreda, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v  sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) šoli predložite ustrezno potrdilo delodajalca, ki dokazuje zaposlitev v kritični infrastrukturi. Obrazec potrdila se nahaja tu: POTRDILO DELODAJALCA

Nujno varstvo bo organizirano na matični šoli v Dobravljah, v primeru majhnega števila prijav pa na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Starše, ki bodo otroke prijavili v nujno varstvo, bomo o lokaciji obvestili najkasneje jutri do 15.00 po e-pošti ali po telefonu.

Prehrana

Šola za učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo, zagotovi šolsko prehrano.

Kot v času pouka na daljavo, se bo učencem, ki imajo subvencionirano šolsko kosilo, tudi v tem obdobju ponudilo topel obrok. Na obrok se je potrebno predhodno prijaviti. Topel obrok se bo prevzelo na matični šoli v Dobravljah, le v nujnih primerih, ko starši izjemoma ne morete priti po obrok v Dobravlje, se ga bo dostavilo na dom.

Prijava na nujno varstvo in topli obrok

Starše, ki so upravičeni do nujnega varstva in starše, ki želijo prijaviti otroka na topel obrok, prosimo, da najkasneje do danes (30. 3. 2021), do 14.00, pokličete na št. 05 365 10 10 (tajništvo) ali 05 365 10 11 (ravnateljica).

Ponovno šolanje na daljavo nas je presenetilo. Na šoli se bomo potrudili, da bodo prihajajoči dnevi potekali v delovnem vzdušju, ki pa bo zlasti te dneve imelo tudi že predpraznični pridih.

Ob bližajočem se velikem družinskem prazniku vam želimo, da dneve preživite mirno v krogu najbližjih.

Lep pomladen pozdrav.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost