Skoči na glavno vsebino

V petek 22. 02. smo se odpravili v Kranj na polfinalno tekmo v nogometu za dekleta 3. triade. Ena od ekip je sodelovanje odpovedala, tako da se je tekmovanje in športni boj za vstopnico v finale odvil le med ekipami treh šol: Osnovne šole Predoslje, Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne Divača in našo ekipo. Po tihem smo računali na uvrstitev v samo končnico državnega prvenstva, a se ni izšlo za en sam prejet gol.

A ne pozabimo: dekleta zaradi osvojitve II. mesta na tem turnirju sodijo med 8 najboljših osnovnošolskih moštev v državi in to že drugo sezono zapored!

S pedagoškega vidika pa je najpomembnejše to, kar so pokazale kot ekipa: sposobnost osredotočenja na skupen cilj, dobro razumevanje in kolegialno vzdušje, medsebojna podpora in brezkompromisni ekipni duh. Nič od tega ni zapovedano v učnih načrtih, ker so zadeve nemerljive, a če je kaj za odnesti v življenje so slednje lastnosti, prej kot same zmage in lovorike. Zanimivo, da imamo zadnjih nekaj let tako pri fantih, kot pri dekletih ekipe, ki so glede ekipnega vzdušja in medsebojnega razumevanja odlične. Ogromne zasluge za to gredo Ireni, Deanu in Tjažu.

Foto: Ana Verč in Gašper Samec

Ob takih prilikah peljem s seboj tudi manjšo ekipo fotografov. Malo za to, da ovekovečimo športni dogodek, malo pa zato, da se sprehodimo do kakšne zanimive točke in poizkusimo ujeti kakšen zanimiv kader. Tokrat smo eno uro posvetili kanjonu Kokre sredi kranjskega mestnega jedra. Z menoj sta bila Ana Verč in Gašper Samec.

Peter Valič

Foto: Ana Verč, Gašper Samec in Peter Valič

Dostopnost