Skoči na glavno vsebino

V sredo, 5 .6. 2019, je bilo v Športnem centru v Žalcu državno finale osnovnih šol v atletiki in v košarki 3×3. Finala se je udeležila tudi naša šola. Poleg obeh finalnih tekmovanj se je odvijal tudi  Festival športa mladih, ki je dodatno popestril dogajanje.

V košarki 3×3 se naši ekipi (Timotej Pišot, Jan in Žan Slejko, Jernej Bolčina)  po izenačenih in napetih tekmah ni uspelo uvrstiti v izločilne boje.  Osvojili so 9. mesto v državi.  Čestitke za dobro in borbeno igro.

Oglejte si bilten finala – 3x3_DP_OS_bilten_finale_2019.

 

Vzporedno s košarko je potekalo finale v atletiki, na katerega se po doseženem rezultatu na področnem tekmovanju udeležijo le najboljši v državi.  Našo šolo so zastopali Ema Rodman, Tinkara Stres, Tilen Štravs, Tim Volk in Sofija Kralj. V izredno zanimivem finalu kjer so “padali” osebni, šolski in državni rekordi so se naši učenci odlično odrezali. Tilen Štravs je v teku na 60 m med mlajšimi dečki dosegel 12. mesto, Tinkara Stres si je v teku na 1000 m pritekla 8. mesto s časom 3:11,94, kar je njen osebni rekord in trenutni rekord šole. Posebne čestitke pa gredo Emi Rodman, ki je s časom 7,80 na 60 m osvojila 3. mesto v državi. Podrla je svoj trenutni osebni in šolski rekord.

       

Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

Dostopnost