8. maja je veliko slovenskih trgov krasilo prav posebno vzdušje. Odvijala se je namreč prireditev Evropska vas na kateri so osnovne šole predstavljale članice Evropske unije. Dogodek sovpada z dnevom Evrope, ki ga praznujemo 9. maja. Vsaka šola je predstavila eno izmed držav Evropske unije. Na prireditvi je sodelovala tudi naša šola s predstavitvijo Malte. Zadnje dni so nekateri učenci iz 7. in 8. razreda pospešeno pripravljali predstavitev. Pod pridnimi rokami je nastala lična stojnica, katere del si boste lahko v prihajajočih dneh ogledali tudi na naši šoli.

Polona Krkoč

eu-vas-2013-ozadnje-v


EVROPSKA VAS 2012

V sredo, 9. maja, smo praznovali dan Evrope. Na ta dan se je v devetih slovenskih mestih odvijala prireditev Evropska vas.

e-vas-2012-m

Namen projekta je bolje spoznati vse pridružene članice, se seznaniti z njihovo kulturo, kulinariko, običaji, spoznati njihove zastave in grbe, način življenja…

Na Bevkovem trgu se je prireditev pričela ob 10. uri s kulturnim programom, v katerem so učenci s plesom in glasbo predstavili nekaj evropskih držav. Nadaljevala se je z ogledom pripravljenih stojnic.

Naša šola je sodelovala s predstavitvijo Slovaške, ki je Sloveniji zelo podobna.

Stojnico smo obložili s plakati o značilnostih te države, slovaškim božičnim pecivom – vianočko, zastavicami… Obiskovalce pa je poleg hokejista privabljal tudi nagradni kviz o Slovaški.

Bilo je živahno, sončno, pisano – evropsko.

Mentorice: Jožica Uršič, Sonja Makuc in Ana Čelik Čibej

EVROPSKA VAS 2010

Evropska vas je projekt, katerega cilj je spoznati države Evropske unije in s tem spodbujati razumevanje, toleranco, solidarnost med narodi, spoznavanje drugih načinov življenja, drugih kultur in držav ter hkrati zavedanje lastne identitete.

V mesecu maju, ob dnevu Evrope, na devetih mestnih trgih Slovenije potekajo zaključne prireditve, na katerih šole predstavijo države Evropske unije s programom in z razstavljenimi izdelki.

Pod mentorstvom učiteljic Jožice Uršič in Ane Čelik Čibej sodeluje tudi naša šola. Letos je na zaključni prireditvi v petek, 7. 5. 2010, Novi Gorici predstavljala  Finsko in Slovaško.

p1010969 p1010967

Dostopnost