Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

Dočakali smo novico, ki smo jo težko čakali ves teden glede izvajanja pouka po prvem novembru.

Danes smo bili uradno obveščeni, da se s posebnim sklepom ministrice, zaradi neugodne epidemiološke situacije, jesenske počitnice za osnovnošolce podaljšajo za en teden.

Vsi učenci torej ostanete doma do 8. 11. 2020.

V primeru, da se epidemiološka slika  v tem času ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo pouk od 9. 11. 2020  potekal na daljavo. O vsem tem boste obveščeni iz medijev, s strani šole pa vas bomo takoj, ko dobimo uradne informacije, obvestili po običajni poti (spletna stran, e-sporočilo).

Teden pouka od 2. do 6. 11. 2020 se bo predvidoma nadomeščalo, vendar način in termin še nista določena.

Drage učenke in učenci. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, vas je na tiskovni konferenci pozvala, da ostanete aktivni in ohranjate učno kondicijo. Poudarila je pomen vseh tistih dejavnosti, o katerih dnevno slišite tudi iz naših vrst, ko ste v šoli. Berite knjige, časopise. Poglejte si kak zanimiv dokumentaren film, poučno oddajo za mlade Infodrom ali dober izbran igrani film. Ne pozabite na gibanje, kajti prav fizične aktivnosti, še zlasti v naravi, pripomorejo k temu, da zmoremo več in smo bolj odporni.

Predvsem pa se držite ukrepov, da vi in vsi, ki vas obkrožate ostanejo zdravi.

Spoštovani starši. Teden, ki je pred nami odpira še številna vprašanja, ki se jih bo reševalo sproti. Verjamem, da se bo zanje našlo rešitve v dobro nas vseh. Zato ostanimo mirni in zlasti strpni. Naj nas te tako drugačne okoliščine povežejo v eni sami skupni skrbi, da v prvi vrsti premagamo epidemijo.

Prijazno vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost