Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Dobravlje nas je razveselila novica, da je kratki animirani film Zemlja kliče, prejemnik nagrade Posebna omemba otroške žirije na Mednarodnem filmskem festivalu Zoom.14, ki ga prireja Pionirski dom Ljubljana. Film se je izmed 60 prispelih otroških filmov (kategorija do 14 let) uvrstil v tekmovalni program, kamor je bilo izbranih 16 kratkih filmov.

Avtorji so učenci 7. in 8. razreda, ki v tem šolskem letu obiskujejo izbirni predmet Filmska vzgoja – Kaj je film, ki ga vodi Mirjam Kalin. V filmu so učenci na izviren način upodobili stisko, ki jo povzročajo novice in dejstva o ekoloških katastrofah. Učenci so delali po skupinah, večina jih je uporabila kolažno tehniko, skupina deklet pa je kot ustvarjalno sredstvo izbrala plastelin.

Pri nastajanju filmov sodelujejo številni ljudje različnih profilov in tudi naš filmček je plod sodelovanja z drugimi učitelji mentorji in učenci. Pri fotografiranju je sodeloval mentor Peter Valič. Glasbo je posnela skupina učencev OŠ Dobravlje, ki obiskuje Glasbeno šolo Vinka Vodopivca Ajdovščina pod mentorstvom učitelja glasbene umetnosti Franca Lebna. Posebej za to priložnost je priredbo glasbe napisal Miroslav Paškvan. Zahvala gre tudi Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina in njihovi ravnateljici Bernardi Lozar Paškvan ter Urošu Nemaniču za podporo in pomoč pri snemanju glasbene podlage.

Žal je program festivala odpadel, sicer bi bili naši učenci povabljeni, da se ga udeležijo in si tam ogledajo še druge izbrane filme v tekmovalnem programu.

Filmček si lahko ogledate na povezavi Zemlja kliče

Več o festivalu na povezavi: https://www.pionirski-dom.si/festivali/zoom14

Seznam nagrad: https://www.pionirski-dom.si/festivali/zoom14/nagrade

Nekaj utrinkov s snemanja filma in glasbe.

Prispevek: Mirjam Kalin

 

 

Dostopnost