Skoči na glavno vsebino
V torek 19.2 smo se učenci devetih razredov, ki smo sodelovali pri šolskem parlamentu udelžili občinskega parlamenta, ki je potekal v Ajdovscini. Zbrali smo se z učenci iz Ajdovščine, Šturij, Vipave, Otlice, Cola in enote. Letos je bila tema razprave odraščanje.

parlament-ajd-2013-m Ob prihodu smo se razdelili v dve skupini in sledile so pripravljene delavnice o samopodobi in odgovornosti. Po končanih delavnicah smo se preselili v sejno sobo, kjer smo najprej začeli z predstavitvami, ki smo jih oblikovali na šolskem parlamentu pod vodstvom mentorjev. Vsaka šola je na svoj način predstavila svoje razmišljanje in ugotovitve in le-te so lahko ostali udeleženci komentirali. Sledila je rubrika kje nas čevelj žuli, kjer smo lahko županu zaupali probleme, napake, predloge in želje, ki se nanašajo na delo in projekte v naši občini. Na koncu smo še izglasovali katera tema bo osrednja naslednje leto, ter določili, kdo iz medobčinskega parlamenta bo zastopal regijo na zasedanju na državnem otroškem parlamentu.

Sami smo mnenja, da je bila letošnja tema zanimiva, a na žalost se je večina sodelujočih učencev osredotočila le na določene dele in teme odraščanja ni probelatike ni obravnavala kompleksno. Vsi pa se ze veselimo regijskega parlamenta v Novi Gorici. 
Monika Marc, 9. b
Dostopnost