Skoči na glavno vsebino

V sredo, 8. junija smo za devetošolce izpeljali naravoslovni dan v Postojnski jami. Pred odhodom v Postojno učenci vedno dobijo podrobna navodila o tem, kako se je potrebno v jami obašati, kakšna je primerna obutev in ostale pomembne informacije.

Naš ogled ni potekal po klasični, “turistični” poti, ampak smo si privoščili pravi jamski treking, po malo manj urejenih poteh.

Še pred vhodom v jamo smo si ogledali interaktivno razstavo Expo jama kras, Življenje v milijardah let. Na zanimiv način smo spoznali nastajanje podzemnih kraških pojavov in zgodovino jame.

Treking se je začel z vožnjo z jamskim vlakcem, nato pa je sledil ogled dela Postojnske jame in ogled Črne jame ter Pivka jame.

Med trekingom smo se iz Črne jame povzpeli na površje, se sprehodili po gozdni cesti in se nato po stopnicah vrnili v podzemlje – tokrat v Pivko jamo. Tam nas je pozdravila reka Pivka.

In kakšen je bil komentar učencev po jamskem trekingu? Zadovoljni so bili, da so si Postojnsko jamo ogledali na malo drugačen način.

Dostopnost