Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 3. septembra 2020, je na podružnični šoli Črniče potekala krajša slovesnost ob prenovi razdelilne kuhinje.

Prenova kuhinje je bila nujno potrebna, saj se je število učencev na podružnici v zadnjih letih zelo povečalo. Zlasti pa se je povečalo število učencev, ki v šoli redno prejemajo kosilo in malico. V letu 2005/2006 je bilo na kosilo naročenih 30 učencev, deset let kasneje, 2015/16, se je ta številka dvignila na 88, v zadnjih letih pa je presegla število 90. Priprava malic, delitev kosil, shranjevanje živil, pomivanje in shranjevanje posode so se do letos izvajali na površinah kuhinje, ki je merila 10,2 m2, na hodniku in v prostorih obstoječe jedilnice.  

Z racionalno prerazporeditvijo obstoječih prostorov  se je zgodil pravi mali čudež. Sedaj ima kuhinja vse, kar mora imeti, da ustreza sodobnim standardom priprave in delitve hrane. Učenci so posebej veseli delilnega pulta, saj imajo  tako občutek, kot da so v pravi restavraciji. Več prostora pa imajo tudi v jedilnici, kjer je bil prej znaten del namenjen delitvi hrane.  

Investicijo je finančno podprla Občina Ajdovščina, del sredstev pa je šola krila iz prihrankov. Vrednost celotnega projekta znaša skupaj z opremo okroglih 120.000,00 EUR. Dela so se pričela izvajati takoj po zaključku pouka v mesecu juniju. Prenovo je izvajalo podjetje GPS Grad iz Škofljice, ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Kuhinja se uporablja od 1. septembra, v kratkem pa bo izvajalec del opravil še nekaj popravkov.

Dostopnost