Skoči na glavno vsebino

Letos so se učenci 5. razreda PŠ Črniče že drugič udeležili Pantalonovega festivala lutk v organizaciji OŠ Šturje Ajdovščina, kjer so uprizorili lutkovno igrico Morska dogodivščina.

P1060079

Srečanje mladih lutkarjev je potekalo v Hiši mladih v Palah, kjer so se predstavile tri lutkovne skupine, dve iz OŠ Šturje in učenci 5.č z lutkovno igrico Morska dogodivščina. Lutke in sceno so učenci sami izdelali pri urah likovne umetnosti, glasbene dodatke pa so utrdili pri urah glasbene umetnosti. Zadnje tedne smo se zelo intenzivno pripravljali na lutkovno uprizoritev, v katero smo vložili veliko ustvarjalnosti, doživetosti, dobre volje in pripravljenosti za delo. Nastala je prisrčna igrica, ki so jo učenci zaradi velikega števila gledalcev na festivalu uprizorili kar trikrat in poželi veliko pohval.

Kratka vsebina scenarija, ki so ga idejno zastavili učenci sami: na mornarjevo ladjo se vtihotapita opica in panda ter se odpravita dogodivščinam naproti. Na odprtem morju mornarjevo ladjo zajamejo gusarji. Mornar, opica in panda ugotovijo, da je na gusarski ladji v jetništvu še več živali, ki jih nameravajo prodati na črnem trgu. Skupaj skujejo načrt za pobeg in vrnitev domov.

Tjaša V. Kenda

{becssg}crnice/pantalonovfestival{/becssg}

Dostopnost