Skoči na glavno vsebino

Po novicah iz medijev smo šole prejele še okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede pouka na daljavo naslednji teden.

Pouk na daljavo bodo imeli učenci 6., 7., 8. in 9. razreda.

Učenci od 1. do vključno 5. razreda bodo pouk še naprej obiskovali v šoli.

Pouk na daljavo se prične izvajati v ponedeljek 19. 10.  in bo trajal predvidoma do 23. 10. 2020, torej en teden. Teden zatem se pričnejo jesenske počitnice.  V primeru sprememb vas bomo redno obveščali na šolski spletni strani.

Pouk bo potekal v spletnih učilnicah, ki so jih učenci že vajeni. Učenci imajo  za dostop urejene AAI račune. Sodelovanje pri pouku na daljavo in oddajanje nalog bodo učitelji dnevno spremljali in v dnevnike beležili evidenco prisotnosti pri pouku. Vsakršno odsotnost bodo morali starši opravičiti. Pouku naj učenci sledijo po urniku, če to le dopušča povezava (o težavah s povezavami v določenih krajih smo na šoli seznanjeni). V primeru, da to ni mogoče, pa naj bodo naloge opravljene dnevno. Učitelji bodo smiselno izvajali tudi videokonference.

Učenci poskrbijo, da učbenike in vse kar za pouk puščajo v šoli (likovne bloke, likovne škatle) vzamejo domov.

Učenci, ki doma nimajo ustrezne opreme, si jo bodo že danes in tudi še jutri  lahko izposodili na šoli.  

Učenci bodo v jutri, 16. 10., imeli možnost vrniti knjige v šolsko knjižnico in si izposoditi literaturo za napovedane seminarske naloge ter knjige za branje.

Pouk na daljavo se je zgodil prej kot smo pričakovali. Na šoli ne beležimo veliko odsotnosti učencev in v karanteni je ta trenutek le en oddelek v Črničah, ki pa se v ponedeljek vrača v šolo. Upamo in želimo, da bi tako zdravstveno stanje ostalo.

Prijazno vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin

15. 10. 2020                                                                                  

                                                                              

Dostopnost