Skoči na glavno vsebino
Spoštovani.

Danes smo prejeli novo priporočilo iz strani MIZŠ, da s pravim poukom na daljavo počakamo en teden, ker na Zavodu za šolstvo in drugih institucijah pripravljajo podporna gradiva ter dodatna navodila. Naši učitelji so se v tem kratkem času izjemno angažirali in bodo nekaj gradiv za učence, ki so jih medtem že sami pripravili, dali v spletne učilnice, kot je opisano v zadnjem sporočilu. Teh bo zagotovo dovolj, da bodo učenci ohranjali stik s šolo, vendar ne še v smislu ur po urniku in beleženja realizacije, kot je bilo prvotno načrtovano in in ste bili obveščeni. V tem prvem tednu tudi učitelji še ne bodo dosegljivi na e-naslovih, kot napovedano.

V teh izjemnih okoliščinah prihaja do vedno novih navodil, zato starše resnično še enkrat prosimo za veliko mero razumevanja. Nove informacije bodo, kot je bilo napovedano, objavljene na spletni strani šole.

Želimo vam, da ostanete zdravi in vas prijazno pozdravljamo.

Mirjam Kalin, ravnateljica

 

 

Dragi učenci, spoštovani starši.

Obveščamo vas, da smo na šoli vzpostavili možnost pouka na daljavo preko e-učilnic, ki bo pričela delovati 16. 3. 2020.

Učilnice od 1. do 5. razreda in podaljšano bivanje so dostopne brez uporabniških računov. Do njih dostopate tako, da kliknete zgornjo povezavo, izberete razred in podružnico. Lahko pa tudi na spletni strani šole v zgornjem desnem kotu kliknete e-učilnica.

Učenci od 6. do 9. razreda dostopajo do učilnic na enak način  z AAI prijavo. V primeru, da kak učenec dostopa nima ali ga je izgubil, naj se obrne na računalničarko helena.ferjancic@os-dobravlje.si .

Gradiva bodo dostopna od ponedeljka za vse predmete in razrede za čas, ko je fizično zbiranje v šoli preklicano. Opravljeno delo se bo štelo kot realiziran pouk, zato pozivamo starše, naj poskrbijo, da učenci pouk na daljavo jemljejo skrajno resno in odgovorno.

Učencem ni potrebno delovnih listov tiskati. Vse kar je potrebno napisati, naj beležijo v zvezkih, delovnih zvezkih, oziroma po navodilih učitelja. Delo naj bo opravljeno tako, da ga bodo učitelji ob povratku v šolo lahko preverili kot dokaz učenja in znanja.

Učitelji so za morebitna vprašanja v primeru nejasnosti dostopni preko e pošte (e-naslovi učiteljev so objavljeni na spletni strani šole pod zavihkom Sodelovanje s starši, e-naslovi učiteljev) ali pa preko e-asistenta.

Starše prosimo za razumevanje in strpnost. Zaradi izredne situacije se  navodila tudi spreminjajo in dopolnjujejo. Vse novosti bomo objavljali na spletni strani šole.

Ponovno vas prosimo, da poskrbite za dosledno izvajanje preventivnih ukrepov glede preprečevanja širjenja koronovirusa v smislu omejevanja druženja in higienskih ukrepov.

Lepo vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin

Dostopnost