Skoči na glavno vsebino

Bober je mednarodno tekmovanje namenjeno vzpodbujanju informacijske in računalniške pismenosti med mladimi. Fakulteta za računalništvo in informatiko je soboto, 21. januarja 2012 organizirala državno tekmovanje.

bober-samo-podelitev_m

Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo na osnovnih šolah, so se učenci potegovali za bronasto bobrovo priznanje. Obenem se je 1% najboljših tekmovalcev direktno uvrstilo na državno tekmovanje.

Letos je v kategoriji Bobrček v Sloveniji sodelovalo 1163 tekmovalcev in 45 se jih je uvrstilo na državno tekmovanje. Na državnem tekmovanju je polovica sodelujočih prejela srebrno priznanje, najboljših 6 pa zlato.

Samo Fučka je bil srebrn, kar ga v njegovi starostni kategoriji uvršča med najbolj nadarjene na področju informacijske in računalniške pismenosti.

Samo, ČESTITAMO!

Mentor Peter Valič

 

{becssg}dobravlje/dogodk1112/bober2012/bober2012-galerija{/becssg}

 

Še utrinek s predavanj na dan tekmovanja:
Doc. dr. Andrej Brodnik je na uvodnem predavanju pred tekmovanjem podal zelo pomembno sporočilo. Rekel je, da bi moral biti osnovni cilj uporabe računalnika, da računalnmik počne to, kar mi ukažemo. Takrat je računalnik orodje pod našim nadzorom. Dejansko pa nas računalnik v večini primerov usmerja tako, kot drugi uredijo aplikacije in nas vodijo. Igramo igrice, po spletu in socialnih omrežjih pa se sprehajamo tako, kot drugi hočejo in nas usmerjajo. Računalniško razmišljanje se začne s pristopom, da je to resno orodje in ne igrača.

Dostopnost