Skoči na glavno vsebino

V sredo, 28.9.2016 je v dvorani Bonifika v Kopru potekala prireditev Trdno stoj! Spregovori! Deset učencev naše šole se je udeležilo te prireditve. Tam je mlade nagovoril Nick Vujicic.

Njegovemu sporočilu smo vsi učenci in učitelji matične šole v Dobravljah prisluhnili pri skupni razredni uri v petek, 11. novembra. Vse učence in starše vabimo, da si posnetek prireditve skupaj ogledajo doma in in ga nadaljujejo s pogovorom o življenjskih vrednotah. Na šoli se bomo o njegovemu pogumu, pozivih k strpnosti,  samospoštovanju in medsebojnemu spoštovanju pogovarjali še velikokrat. Posnetek je dostopen na povezavi

http://4d.rtvslo.si/arhiv/iz-tv-arhiva-informativni/174432803

33-letni Avstralec srbskega rodu Nick Vujicic se je rodil brez rok in nog. Ko je imel deset let, je poskušal narediti samomor. Zbadanje vrstnikov ga je pripeljalo do roba. ”Želel sem se utopiti v kadi. Želel sem odnehati. Počutil sem se, kot da ni nobenega upanja več zame”, je razkril mladim. Danes je hvaležen, da je živ. In da je prejel samega sebe, kakršen pač je.

Nick je danes poročen, je oče dveh otrok, rad plava, igra golf in ribari. Premika se lahko s pomočjo majhnega stopala z dvema prstoma, ki je priraščeno na levi del trupa. Čeprav so mu zdravniki napovedali, da bo popolnoma odvisen od pomoči drugih, potrebuje pomoč samo pri jedi.  ”Ne veš česa si zmožen, dokler ne poskusiš”, poudarja. V Slovenijo je- tokratni obisk je bil že njegov tretji- prišel na povabilo društva Zaživi življenje.

Navdihujoče so njegove besede : ”Vsi smo čudoviti ravno takšni, kakršni smo, a dokler se sami sebe ne bomo sprejeli, nas niti drugi ne bodo. Zato začnimo ljubiti sami sebe!”

nick-vujicic-promo

 

 

 

 

 

Vir: http://wodekho.com/worlds-strongest-person-nick-vujicic/

Dostopnost