Skoči na glavno vsebino

5. maja praznuje Občina Ajdovščina. To je naša občina, ki združuje 27 krajevnih skupnosti, znotraj katerih se nahaja 45 naselji. Samo v našem šolskem okolišu jih je 15, v okviru teh pa kar 21 različnih vasi.

Občinski praznik je dan, ko se spomnimo vseh dosežkov naših občanov v preteklosti in sedanjosti, na katere smo lahko ponosni. Iz Ajdovščine so izhajali svetovno znani umetnik Veno Pilon, pisatelj in zdravnik Danilo Lokar, lutkar in slikar Milan Klemenčič. Ajdovščina je bila od nekdaj pomembno središče industrijskega razvoja. Podjetja kot so Fructal, Mlinotest, Tekstina, Lipa, so bila pojem kvalitete v nekdanji Jugoslaviji in znana tudi drugod po svetu. Nekatera delujejo še danes, namesto drugih pa so se izoblikovala nova, ki prav tako daleč presegajo meje naše male države – Pipistrel, Bia Separation med vodilnimi.

Občina Ajdovščina je tudi ustanoviteljica naše šole, kjer se kalite in pripravljate na bodoče poklice učenci od 1. do 9. razreda. Tudi mi s ponosom spremljamo dosežke naših nekdanjih učencev, ki jih ni malo. Mnogi od njih danes opravljajo poklice in zasedajo delovna mesta, ki so pomembna za  ohranjanje naše skupnosti.

Ob tej priložnosti vsako leto poteka občinska proslava. Letos so za šole na Občini pripravili posnetek intervjuja župana Tadeja Beočanina z izbranimi učenci, dijaki in študenti. Pogovor se je nanašal na prihodnost naše občine in si ga lahko ogledate na povezavi spodaj.

Kako pa prihodnost naše občine vidite vi, dragi učenci? Katere teme so za vas pomembne? Kako boste lahko prav kmalu sami z izbranimi poklici prispevali k skupni boljši prihodnosti?

Vabljeni, da ob ogledu posnetka o tem razmišljate skupaj z učitelji, pa tudi med sabo.

Ob prazniku pa iskrene čestitke vsem učencem, zaposlenim, staršem in drugim občanom.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost