Skoči na glavno vsebino

8. maja je veliko slovenskih trgov krasilo prav posebno vzdušje. Odvijala se je namreč prireditev Evropska vas na kateri so osnovne šole predstavljale članice Evropske unije. Dogodek sovpada z dnevom Evrope, ki ga praznujemo 9. maja. Vsaka šola je predstavila eno izmed držav Evropske unije. Na prireditvi je sodelovala tudi naša šola s predstavitvijo Malte. Zadnje dni so nekateri učenci iz 7. in 8. razreda pospešeno pripravljali predstavitev. Pod pridnimi rokami je nastala lična stojnica, katere del si boste lahko v prihajajočih dneh ogledali tudi na naši šoli.

Polona Krkoč

eu-vas-2013-ozadnje-v


EVROPSKA VAS 2012

V sredo, 9. maja, smo praznovali dan Evrope. Na ta dan se je v devetih slovenskih mestih odvijala prireditev Evropska vas.

e-vas-2012-m

Namen projekta je bolje spoznati vse pridružene članice, se seznaniti z njihovo kulturo, kulinariko, običaji, spoznati njihove zastave in grbe, način življenja…

Na Bevkovem trgu se je prireditev pričela ob 10. uri s kulturnim programom, v katerem so učenci s plesom in glasbo predstavili nekaj evropskih držav. Nadaljevala se je z ogledom pripravljenih stojnic.

Naša šola je sodelovala s predstavitvijo Slovaške, ki je Sloveniji zelo podobna.

Stojnico smo obložili s plakati o značilnostih te države, slovaškim božičnim pecivom – vianočko, zastavicami… Obiskovalce pa je poleg hokejista privabljal tudi nagradni kviz o Slovaški.

Bilo je živahno, sončno, pisano – evropsko.

Mentorice: Jožica Uršič, Sonja Makuc in Ana Čelik Čibej

EVROPSKA VAS 2010

Evropska vas je projekt, katerega cilj je spoznati države Evropske unije in s tem spodbujati razumevanje, toleranco, solidarnost med narodi, spoznavanje drugih načinov življenja, drugih kultur in držav ter hkrati zavedanje lastne identitete.

V mesecu maju, ob dnevu Evrope, na devetih mestnih trgih Slovenije potekajo zaključne prireditve, na katerih šole predstavijo države Evropske unije s programom in z razstavljenimi izdelki.

Pod mentorstvom učiteljic Jožice Uršič in Ane Čelik Čibej sodeluje tudi naša šola. Letos je na zaključni prireditvi v petek, 7. 5. 2010, Novi Gorici predstavljala  Finsko in Slovaško.

p1010969 p1010967

Dostopnost