Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Dobravlje je tradicija, da ob dnevu šole priredimo večer, ko se nam pridruži naš bivši učenec ali učenka. To so čarobni večeri, saj beseda zaokroži in združi osebno ustvarjalno pot in spomine na šolske dni z marsikatero prehojeno stopnico vmes, večeri, ki so kot ključ za odpiranje zaklenjenih spominov.
gost-vecera-paulina2012-004-m

Po končani osnovni šoli se poti razidejo. Ostanejo sledi preteklosti in gradijo se novi mostovi kreacije in osebne rasti. In zgodi se, da se poti, ko se zrelost prelije čez rob življenja, ponovno srečajo, pa ne po naključju. Naša letošnja gostja je učiteljica slovenščine na Osnovni šoli Otlica in literarna ustvarjalka, gospa Pavlina Bizjak. Učitelji slovenščine imajo nedvomno posebno poslanstvo. So branik našega jezika in kulture, kar gospa Pavlina Bizjak prav gotovo pooseblja, izžareva in živi. Zanimiv in sproščen večer je vodil gospod Primož Troha, tokrat v dvojni vlogi: povezovalca in nečaka gospe Pavline.
Večer nam je popestril mladinski pevski zbor Osnovne šole Dobravlje pod vodstvom Ane Čelik Čibej, kuliso in aranžma pa je pripravila Sonja Makuc skupaj z likovno nadarjenimi učenci. Preživeli smo prijeten in zanimiv večer, zato draga gostja Pavlina, še enkrat: Hvala!

gost-vecera-paulina2012-001m gost-vecera-paulina2012-003-m gost-vecera-paulina2012-002-m

tekst in foto: Peter Valič

Dostopnost