Skoči na glavno vsebino

V torek, 8.12.2020, smo se tretješolci skupaj z učiteljicami pripravili na ogled animiranih filmov v sklopu 17. Animateke, mednarodnega festivala filma, ki je potekala od 30. 11.  2020 do 9.12.2020.

Po uvodni predstavitvi in sprehodu po raznih zvrsteh filmov, smo poudarek dali prav animacijam. Ogledali smo si šest različnih animiranih filmov v sklopu  Slonovega filmskega tekmovalnega programa II: Betonska džungla, Turistična past, Volkec, Ris v mestu, Črni in beli ter Jama.

Animirani filmi, tokrat tujih avtorjev iz Češke, Nizozemske, Francije, Švice, Nemčije in Slovaške podajajo različna aktualna sporočila današnje družbe. Poleg tega pa nam ponujajo bogat izbor likovnih tehnik.

V sredo, 9. 12. 2020, smo imeli KULTURNI DAN na temo Filmska vzgoja. Z učenci smo se pogovarjali o vsebini ogledanih filmov ter njihovi sporočilnosti. Učenci so se kritično odzivali in povedali svoja mnenja in zaznave. Poseben poudarek smo dali tudi likovnim tehnikam, od akvarela, kolaža, prostorskega oblikovanja, izdelave lutk, risanja, ki so jih avtorji uporabili v animacijah.

Po razgovoru so učenci svoje vtise zapisali, ocenili filme, si izbrali animirani film, ki jim je bil najljubši in likovno poustvarjali v različnih likovnih tehnikah.

Izdelke učenk in učencev si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

PŠ Črniče

PŠ Skrilje

PŠ Vipavski Križ

PŠ Vrtovin

Anita Vodopivec s sodelavkami in Peter Valič

Dostopnost