Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, učenci, spoštovani starši.

Po dobrih dveh mesecih oddiha bodo šolski prostori ponovno oživeli. Verjamem, da se vi, dragi učenci, vanje vračate spočiti, polni novih izkušenj, za kak centimeter višji in, kdo bi znal izmeriti za koliko, tudi zrelejši. Verjamem tudi, da mnogi že prav težko čakate, da se tu ponovno snidete s svojimi novimi ali že znanimi sošolci ter se skupaj z njimi podate novim učnim in družabnim dogodivščinam naproti.

Posebej dobrodošli naši prvošolci. Kar 55 jih bo letos prvič prestopilo pragove podružničnih šol. Skupaj bo v šolskem letu 2019/20 Osnovno šolo Dobravlje obiskovalo 522 učencev. Po daljšem obdobju tako že drugo leto zapovrstjo zopet presegamo število 500.

Poletje je za šolo priložnost, da se prostore temeljito počisti in opravi številna posodobitvena dela.  Vsaka podružnična šola je bila deležna kake izboljšave, najobsežnejše pa so se izvedle na matični šoli v Dobravljah. Ta je od vrha do tal letos dobila novo barvno podobo. Želimo in upamo, da vam bodo topli svetli odtenki predstavljali okolje, v katerem kar kliče k prijetnim učnim izkušnjam. Teh ne bo malo in bodo obsegala najrazličnejša področja.

Ob koncu pouka smo z učitelji določili razvojne prioritete naše šole in določili teme, ki se jim bomo še posebej posvečali. Nove drugačne oblike pouka, formativno spremljanje, projektno zasnovan pouk, razvijanje IKT kompetenc, kritičnega mišljenja in drugih prečnih veščin bo glavno vodilo pri izvedbi pouka. Ponovno se bomo vračali k naravi in razmišljali o ekoloških izzivih za našo prihodnost. Ob vsem tem bomo nudili številne priložnosti za kulturno-umetniško udejstvovanje in ustvarjanje. Naša dolgoročna skrb bo veljala zdravju v najširšem smislu in kako ga v nemirnem hitrem svetu ohranjati.

Vse to pa bo prežeto z nenehno skrbjo za dobre medsebojne odnose, kajti prav ti so temelj, ki dviguje motivacijo za učenje in posledično prinaša dobre rezultate.

Dragi starši. Zavedamo se, da so vaši otroci – naši učenci nosilci naše bodoče družbe. Čisto za vsakega nam je zelo mar in se bomo zanj kar najbolje potrudili. Vaše dobro sodelovanje je pri tem neprecenljivo, zato vas vabimo, da redno prihajate v šolo in spremljate njihov napredek.

Naj bo novo šolsko leto prijetna skupna izkušnja za vse nas.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost