Skoči na glavno vsebino

Učenci od 5. do 9. razreda bodo 16. februarja 2023 ob 11. uri reševali največji spletni kviz o varni rabi interneta. Združili se bodo z več tisoč osnovnošolci iz vse Slovenije in tako sodelovali pri podiranja GUINNESSOVEGA SVETOVNEGA REKORDA™, ki ga organizira A1 Slovenija v sodelovanju z zavodom Varni internet.

Informacije za učence

Glavne zvezde tega dne boste prav vi! Vaše znanje, spretnost in hitrost bodo ključne za postavitev rekorda v najbolj množičnem hkratnem reševanju spletnega kviza. Vse, kar boste potrebovali, je mobilni telefon, tablica ali šolski računalnik in nekaj znanja.

Da boste, ko bo šlo zares, dobro pripravljeni, preberite priročnik Spletne brihte na spletni strani in se preizkusite v testnem kvizu!

Informacije za starše

Spletni kviz bodo učenci reševali na svojih mobilnih telefonih ali tablicah.
Učenci, ki nimajo svojih naprav, bodo spletni kviz reševali na šolskih tablicah ali na računalnikih v računalniški učilnici.

Spodbujajte svoje otroke, da se bodo na spletni kviz dobro pripravili, saj jim bo znanje o varni uporabi interneta pripomoglo k lažjemu odraščanju v digitalni dobi. Nasveti za starše

Dostopnost