Skoči na glavno vsebino
Vsako leto se predstavniki šolskega parlamenta ob koncu leta udeležimo ekskurzije in izleta, ki ga organizira DPM iz Ajdovščine. 
naslovna_m

V ponedeljek 22.4.2013 smo se šolski »parlamentarci« vkrcali na avtobus in se odpravili proti Ljubljani. Iz naše šole se je ekskurzije udeležilo 8 učencev 9. razreda: Monika, Katarina, Mirela, Sara, Elizabeta, Barbara, Matevž in Jure.
Odhod iz Ajdovščine je bil ob 8.00 izpred športnega centra Police, kjer smo se pridružili učencem iz sosednjih šol: Ajdovščine, Vipave, Šturij, Otlice in Cola. 
V Ljubljano smo prispeli okrog 9.30, ker je bil ogled državnega zbora šele od 10.00, smo čas izkoristili za capuccino in malico, a ker je ura kmalu odbila 10, smo odšli proti parlamentu, kjer nas je čakala že vodička. 
V parlamentu smo najprej svoje nahrbtnike dali na tekoči trak, kjer so nam jih pregledali, potem pa je sledil ogled parlamenta. Vodička nam je razkazala freske, ki prikazujejo našo zgodovino, darila, ki so jih dobili predsedniki, državni zbor, torej skoraj cel parlament.
Po končanem ogledu smo imeli spet prosti čas, ki smo ga izkoristili vsak po svoje, prvi za shopping, drugi za fotografiranje, tretji pa za spoznavanje novih ljudi ter druženje, a ker je ura že kmalu odbila 12 smo se vsi zbrali na Prešernovem trgu, da bi odšli z ladjico po Ljubljanici.
Z ladjico smo se vozili 1 uro, videli smo različne živali, jih tudi slikali, mahali ljudem, ki so nam pomahali tudi nazaj, se smejali, klepetali, poslušali kapitana ter uživali v vožnji.
Po končani plovbi z ladjico smo spet imeli prosti čas, ki ga je vsak izkoristil po svoje, a ker je lepega enkrat tudi konec smo morali pomahati Ljubljani v slovo in oditi domov.
.
Sara Valič

{becssg}dobravlje/solska-skupnost/lj-parlament-2013/galerija{/becssg}

foto: Peter Vlič

Dostopnost