Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 17. 3., smo se tri učenke in  trije učenci iz devetih razredov ter učitelj Peter Valič odpravili na ogled tekme smučarskih poletov v Planico.

Naša pot se je začela ob 6. uri zjutraj iz Dobravelj, kjer smo še z drugimi učenci z avtobusom odšli do Planice. Pot je bila dolga, vozili smo se približno tri ure in pol. Zaradi velike gneče smo morali pot iz Rateč do skakalnic nadaljevati peš. Po pol uri hoje se nam je odprl prelep pogled na dolino pod Poncami. Prišli smo na polovici prve serije, tako da smo iskali najboljši prostor za ogled druge serije. Občutki ob poletih naših letalcev so bili neverjetni, kako so navijači navijali in mahali s slovenskimi zastavami. Ob zmagi Petra Prevca in tretjega mesta Roberta Kranjca smo bili vsi navdušeni. Zadonela je slovenska himna in nepopisno čudovito je bilo to, ko je 20.000 ljudi v en glas zapelo Zdravljico. Seveda smo po koncu tekme z veliko truda prišli do podpisov in fotografij s smučarskimi skakalci. Domov smo se odpravili okrog 14.15 in v Vipavsko dolino prišli ob 17.30.

Ta dan je bil nepozaben in zelo sem vesela, da sem lahko bila del tega. Ostal mi bo v najlepšem spominu, saj je bila to čudovita izkušnja.

Sara Štravs, 9. a

Dostopnost