Skoči na glavno vsebino

V soboto, 17. maja, se je na hipodromu v Stožicah odvila še zadnja šolska tekma v lokostrelstvu v tem šolskem letu. To je bilo šolsko zunanje državno prvenstvo.

Potekalo je na prizorišču evropskega mladinskega prvenstva, ki se bo pričelo s slovesno otvoritvijo v ponedeljek, 19. maja, in bo trajalo ves teden, prijavljenih pa je kar 443 udeležencev iz 37 držav.

 Na državnem prvenstvu jih je bilo nekaj manj. Tekmovalo je nekaj čez 220 učencev in dijakov, našo šolo pa je zastopalo osem tekmovalcev.  

Michel Batagelj je kar za 39 krogov izboljšal rezultat z regijskega prvenstva in zasedel 12. mesto med petindvajsetimi tekmovalci med učenci od 1. do 3. razreda.
Luka Bole, Luka Štrukelj in Kristina Novak so se kot ekipa od4. do 6. razreda uvrstili na 3. mesto,
Jure Bajc, Jan Šinigoj in Katarina Novak pa na  4. mesto med ekipami od 7. do 9. razreda
Katarina Novak je med licenciranimi tekmovalkami zasedla 3. mesto.
Učenke od 1. do 3. r – Tonja Čibej: 1. mesto
Učenke od 4. do 6. r – Kristina Novak: 1. mesto
Učenci od 7. do 9. r – Jan Šinigoj: 1. mesto

Vsi rezultati so objavljeni tukaj, na strani Lokostrelske zveze Slovenije. 

Še nekajkrat se bomo srečali pri krožku. Naslednja tekma, ki se je bomo udeležili, bo 25. junija v Budanjah, kamor so vabljeni tudi vsi, ki bi si ta šport radi ogledali od blizu. Šolskih prvenstev pa v tem šolskem letu ne bo več Udeležili smo se štirih: regijskega in državnega dvoranskega prvenstva ter regijskega in državnega prvenstva na prostem. Potrudili smo se in letina je dobra. 

 

{becssg}/dobravlje/interesne/lokostrelstvo/stozice.DP.14/{/becssg}

Dostopnost