Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Po podaljšanih počitnicah smo prejeli informacijo, da se v naslednjem tednu od 9. do 13. 11. 2020 izvaja pouk na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda. Znano je, da vlada ukrepe določa na podlagi epidemiološkega stanja, zato ni še mogoče predvideti, kako se bo pouk izvajal od 16. 11. naprej.

Pouk na OŠ Dobravlje poteka preko spletnih učilnic, ki jih mnogi že poznate. Učenci od 1. do 3. razreda potrebujejo nekaj začetne pomoči staršev. Za pomoč do dostopa v učilnice vam bodo razredniki poslali enostavna navodila. Pričakuje se, da so učenci višjih razredov pri dostopanju do učilnic samostojni.

Videopomoč pri AAI prijavi v naše e-učilnice najdete na povezavi: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=Y2ZjCe7ZoIsSBKjcNJBBXkak

Zaradi drugačnega načina dela bodo urniki v naslednjem tednu prilagojeni, predmete  se bo izvajalo bolj strnjeno. Tako bodo učenci imeli manjše število predmetov na dan, ki se jim bodo lahko bolj posvetili. O novem urniku vas bodo obvestili razredniki v spletnih učilnicah.

Tisti, ki ste nas obvestili, da potrebujete šolske tablice, jih boste lahko prišli iskat v ponedeljek na lokacijo, kjer vaš otrok obiskuje pouk. Za točen čas bo z vami stopila v kontakt vodja podružnice oziroma razredničarka.

Za pogovorne ure pišete vašemu razredniku ali učitelju s katerim se boste dogovorili za način izvedbe (telefon, video srečanje). Kontakti vseh učiteljev na šoli so objavljeni na spletni strani šole (zavihek sodelovanje s starši, e-naslovi učiteljev)  https://www.os-dobravlje.si/e-naslovi-uciteljev/.

Večina učiteljev dela od doma. Na šoli pa smo vedno dosegljivi  od 7.00 do 15.00 v tajništvu na št. 05 365 10 10, računovodstvu 05 365 10 12 in ravnateljica 051 323 234 ali 05 365 10 11.

Svetovalna služba bo za učence in starše pripravila posebno obvestilo o dosegljivosti in možnosti podpore v primeru stiske.

OŠ Dobravlje bo pripravljala kosila za učence v občini, ki imajo pravico do subvencioniranega kosila. V kolikor vam subvencija pripada in se za prevzem kosila odločite, nas obvestite dan prej do 8.00 zjutraj na številko 05 365 10 12.  

Že v prihajajočem tednu pa želimo pouk obogatiti tudi z drugimi načrtovanimi dejavnostmi. Tako bomo skupaj z učenci od 4. do 9. razreda obeležili Slovenski teden filma in na to temo izvedli kulturni dan. Učenci 4. in 5. razreda si bodo ogledali film Sreča na vrvici, učenci 6. in 7. razreda Pojdi z mano, učenci 8. in 9. razreda pa film Vesna. Projekcije bodo potekale v popoldanskem času, ko je omrežje manj obremenjeno, k skupnemu ogledu vabljeni tudi starši.

V četrtek pa bo predavanje Sare Isaković za vse starše preko video povezave.

Spoštovani starši, dragi učenci. O pouku na daljavo vemo več kot v mesecu marcu. Tako učenci kot učitelji smo v tem času napredovali. Učence od 6. do 9. razreda moramo pohvaliti, saj je bila njihova aktivnost v tednu pred počitnicami opazno višja kot spomladi. Še vedno pa se dnevno spopadamo z najrazličnejšimi izzivi, ki se porajajo sproti. V primeru, da pride do izpada spletnih učilnic na ravni države smo o tem obveščeni. Učenci naj v tem primeru ostanejo mirni, saj bodo učitelji znali najti rešitev za takšne in podobne zagate. A pozor. Prisotnost v spletni učilnici in opravljena zadolžitev pomeni biti prisoten pri pouku. Vsakršno odsotnost v primeru bolezni je potrebno opravičiti, saj smo učitelji dolžni voditi evidenco prisotnosti pri pouku, ki je za vse učence obvezen.

Na Osnovni šoli Dobravlje smo se na pričetek pouka na daljavo odgovorno pripravljali. Kot vedno smo temu dodali še delček našega srca in duše. Upamo, da boste to začutili pri našem pisnem in video komuniciranju na daljavo.

Lepo vas pozdravljamo in želimo, da ostanete zdravi.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost