Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da je bil sprejet nov odlok vlade, ki velja od ponedeljka 8. 3. do 12. 3. 2021. Okrožnico z navodili MIZŠ prilagamo spodaj v priponki. Ta prinaša sledeče novosti:

  • Za učence od 6. do 9. razreda je odslej naprej obvezno nošenje mask tudi v matičnih oddelkih.
  • Za učence od 1. do 5. razreda nošenje mask ni obvezno, ko so v matičnih oddelkih, se pa z novim odlokom priporoča, da tudi ti učenci za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo masko.
  • Za vse učence je obvezno nošenje maske v ostalih zaprtih prostorih šole (hodniki, avle, sanitarije) in na vseh zunanjih površinah šole.
  • Učenci že poznajo pravilo, da je obvezno nošenje mask na avtobusih in šolskih kombijih, vendar smo prejeli opozorilo, da to nekateri med vožnjo opuščajo. Starše vljudno naprošamo, da otroke – vozače tudi sami opomnijo na to. 
  • Podaljšano bivanje je organizirano za učence od 1. do 3. razreda. Starše učencev 4. in 5. razreda se še naprej naproša, da njihovi otroci, če to ni neizogibno potrebno, ne ostajajo v podaljšanem bivanju.  

Z novo obveznostjo do nošenja mask se je pojavilo vprašanje kritja stroškov in pravilne uporabe mask. Glede pravilne uporabe mask se bomo z učenci v šoli pogovorili. Trenutno maske zagotavljate starši, saj šole ne prejemamo dovolj sredstev za nabavo mask za vse učence. Upamo, da se bo to vprašanje kmalu razrešilo na državni ravni.

Danes je na naši šoli odšel en oddelek 8. razreda v karanteno. Zato še posebej opozarjamo na pomen vzdrževanja mehurčkov in upoštevanja ukrepov v šoli in v prostem času, saj le tako lahko zagotavljamo, da se pouk v čim večji meri še naprej odvija v šoli.

OKROŽNICA MIZŠ

Lepo vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost