Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

V ponedeljek, 25. 5. 2020, bomo na šoli po več kot dveh mesecih z veseljem pozdravili naše devetošolce. Tokrat bo snidenje zaradi veljavnih higienskih ukrepov potekalo drugače kot bi sicer v normalnih okoliščinah. Učenci ste bili o protokolu ravnanj na šoli že obveščeni.

Nekateri se morda sprašujete o smiselnosti takih ukrepov, glede na dogajanje v okolici. Vendar poudarjamo, da smo mi vzgojna-izobraževalna institucija, ki smo svoj prispevek družbi dolžni opraviti tako, da svoje delo odpravimo odgovorno in profesionalno. Skrb za zdravje in upoštevanje higienskih priporočil, ki jih je pripravila zdravstvena stroka, je zagotovo tudi del našega poslanstva.

Drage učenke in učenci. Verjamemo, da boste naslednji teden in toliko časa kot bo potrebno, sledili našim navodilom. Ravnanja in ukrepi so v tem trenutku tudi del učnega procesa. Ta izkušnja pa vam bo morda v podobnih ali drugačnih okoliščinah kasneje zagotovo pomagala ohranjati vaše zdravje.

Na šoli bo od 25. 5. 2020 organiziran pouk tudi za učence od 4. do 5. razreda naprej, ki potrebujejo dodatno pomoč in v času pouka na daljavo niso uspeli dosegati minimalnih standardov znanj. Starše teh učencev bo dva dni vnaprej poklicala svetovalna delavka, učence pa bodo obvestili tudi razredniki preko e-pošte v spletnih učilnicah. Ti učenci bodo v šolo in domov lahko prišli s šolskimi avtobusi. Tudi za njih velja enak protokol higienskih ukrepov in avtobusni redi, ki se nahajajo v priloženih dokumentih.

  1. Avtobusni vozni red smo zaradi kompleksnosti organizacije prejeli šele v soboto. Najdete ga v priloženem dokumentu. Ne pozabite, da si morate ob vstopu na avtobus razkužiti roke in da morate na avtobusu nositi masko, ki jo prinesete od doma. Na avtobusu morate upoštevati medsebojno razdaljo. Vozni red avtobusov od 25 maja 2020
  2. Izjava: v ponedeljek zjutraj prinesete učenci s strani staršev podpisano izjavo, da ste zdravi in da v zadnjih 14 dni niste bili v stiku z osebo, ki je imela potrjeno okužbo z virusom COVID-19.  Izjava staršev
  1. Protokol ravnanj: v tem dokumentu najdete pomembne podrobnejše informacije, kako bo potekal prihod v šolo, organizacija pouka, gibanje po šoli, preživljanje odmorov, kosilo, malica. Ipd. Protokol higienskih ukrepov za učence
  2. Urnik za devetošolce od 25. 5. 2020:  Urniki po skupinah 9. razred splet
  3. Delitve učencev na skupine, vhodi v šolo, učilnice, odmori:

Organizacija pouka za 9. razred

V prepričanju, da bomo znali čas v teh drugačnih okoliščinah preživeti skupaj v pozitivnem vzdušju, vas prijazno pozdravljam.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost