Prejšnjo sredo smo iz dveh panjev v šolskem čebelnjaku stočili okrog 20 kg medu. Pred tem je cvetela akacija, torej lahko sklepamo, da je med pretežno akacijev. Je pa res, da pred medenjem akacije nismo iztočili tega, kar so čebele prej nabrale, tako da je vmes ostal še med češnje in regrata ter drugega cvetja.

 

Iz medišč smo najprej odvzeli satje z medom, z njega ometli čebele ter jih vrnili v panj. Medeno satje smo nato odnesli v učilnico tehnike, kjer nas je čakalo točilo. S posebnimio vilicami smo odstranili voščene pokrovčke, s katerimi so čebele pokrile zrel med. Nato smo odkrite sate z medom zložili v točilo ter jih zavrteli, da je med stekel iz njih. Iztočen med je skozi posebno poipo na točilu stekel v plastične posode za shranjevanje medu, kjer bo med počakal do pretakanja skozi sito.

 

Prazne sate smo nato odnesli nazaj v panje, kjer so jih čebele očistile ter jih že polnijo z nektarjem, ki ga naberejo na lipi.