Skoči na glavno vsebino

Letošnja slavnostna gostja na tradicionalnem srečanju z bivšim učencem /učenko, ki ga Osnovna šola Dobravlje vsako leto pripravi v mesecu februarju, je bila mag. zgodovine Slavica Plahuta. Večer je povezoval Primož Troha, program pa so popestrili fantje iz moškega pevskega zbora Napev, ki tako kot gospa Slavica Plahuta prihajajo iz Batuj.

gost-vecera-2013-m

Tekom večera smo iz pogovora izvedeli številne zanimive podrobnosti iz časa njenega šolanja na Osnovni šoli Dobravlje in poklicne kariere. Zbranim je povedala o svojem delu v Goriškem muzeju, kjer je bila vrsto let direktorica in je vodila številne projekte povezane s preteklostjo naših ljudi. Predstavila nam je raziskovalno delo, ki ga je posvetila številnim dejavnostim iz časa NOB,  popisovanju tradicij in običajev na Goriškem ter kulinarični tradiciji v našem prostoru. Njeno znanje in izkušnje so tako bogate, da bi jo z zanimanjem še kar poslušali in poslušali.

Večer se je nadaljeval ob sproščenem klepetu v šolski jedilnici, kjer so obiskovalci imeli priložnost okušati jedi, pripravljene po starodavnih receptih iz knjige Jedi na goriškem, ki jo je uredila Slavica Plahuta.
Na Osnovni šoli Dobravlje smo ponosni, da iz naše šole izhajajo ugledni strokovnjaki in ustvarjalci kot je gospa Slavica Plahuta.

Mirjam Kalin

{becssg}dobravlje/dogodki1213/gost-vecera-2013/galerija{/becssg}

Dostopnost