Skoči na glavno vsebino

Učenci petih razredov iz matične šole in PŠ Črniče so bili v tednu od 16.5. do 20.5. v šoli v naravi na Debelem Rtiču.

V ponedeljek ob 8h zjutraj smo krenili na pot proti Škocjanskim jamam, kjer smo imeli vodeni ogled po veličastnem podzemnem kanjonu.

Na Debeli Rtič smo prispeli ob 12.30h. Ko smo se ustalili po sobah Depandanse Bor, nas je že čakalo samopostrežno kosilo.

Popoldan smo si ogledali okolico in se razdelili po skupinah. Nekateri so imeli plavanje v bazenskem kompleksu, drugi pa pouk v učilnicah na prostem.

Po večerji smo vsak dan imeli športne dejavnosti v športnem parku s pestro izbiro športnih aktivnosti (odbojka na mivki, košarka, nogomet, rokomet, igre z loparji, plezanje in igre na igralih).

Jutranja budnica je bila vsak dan ob 7h. V torek smo se po jutranji telovadbi (tek in vaje) odpravili proti obali, kjer nas je pričakala ladjica, ki nas je odpeljala v Koper. Tam smo si ogledali znamenitosti mesta. Ta dan smo imeli plavanje v 25 metrskem bazenu, v kombinaciji s poukom, dvakrat (pred kosilom in po njem).

V sredo smo imeli šolo plavanja dvakrat, pogumni pa so se kopali pa tudi v morju. Popoldan smo raziskovali obalo.

Zvečer smo imeli družabni večer s tombolo, kjer so padale činkvine in tombole s pestro izbiro nagrad.

V četrtek zjutraj smo se odpravili na nogometno igrišče, kjer so učenci in nekatere pripadnice nežnejšega spola odigrale pravo tekmo z učitelji. Ostali pa so uživali v odbojki.

Tudi ta dan smo imeli dvakrat šolo plavanja v bazenu. Učenci so se preizkusili v tekmovanju na 25 m v poljubni tehniki plavanja. Učitelja sva izbrala prve tri najboljše čase v vsaki skupini. Prav vsi so napredovali in se odlično odrezali. Po kosilu so se učenci podali na lov za zakladom in najboljši in najizvirnejši osvojili pravo nagrado.

Zvečer smo imeli družabni večer z glasbo na prostem in podelitvijo diplom za tekmovanje v plavanju. Čestitke vsem učencem!

V petek zjutraj so sledile priprave na odhod, po zajtrku pa smo imeli še šolo plavanja, kjer smo ponovili vse štiri tehnike plavanja (prsno, kravl, hrbtno in delfina) in se zasluženo sproščali v jacuzzi-ju.

V Dobravlje in Črniče smo prispeli okrog 12.40h.

Vsi učitelji bi radi pohvalili prav vse učence za uspešno zaključeno šolo v naravi. Lepo smo se imeli na Debelem Rtiču. Prijazno osebje nam je bivanje olajšalo in polepšalo. Otroško igrivost in iskrice v očeh pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Dostopnost