Skoči na glavno vsebino

Na državnem tekmovanju za najboljšo podjetniško idejo Popri, ki je zaradi koronavirusa potekalo na daljavo preko video predstavitve, so se tudi letos naši učenci uvrstili med najboljše.

Podjetniška ideja URVI, ki sta jo razvila in predstavila učenca 7. b razreda Vid Faganel in Urban Žigon v okviru podjetniškega krožka, se je uvrstila na odlično 3. mesto. Pri tem sta ju vodili izjemni mentorici Tanja Krapež in Andreja Vister iz agencije ROD Ajdovščina.

In kaj je prepričalo strokovno žirijo? »URVI so palice, ki so zmožne proizvajati energijo, med hojo. Prav tako imajo vgrajen SOS gumb, ki začne svetiti, ko senzor zazna temo. Ko ga pritisnemo začne oddajati signale, da vas lahko reševalna služba zazna. Med časom reševanja pa vam ne bo hudega, saj lahko z energijo, ki jo proizvedete pri hoji, napolnite mobilnik, vstavite baterije v svetilko in se izognete poškodbam«.

Kdo si ne bi želel takih naprednih pohodnih palic?

Več o tekmovanju si lahko preberete na spletni povezavi: http://popri.si/tekmovanje-popri-2020-za-mlade-koronakriza-ni-ovira/ .

Vidu, Urbanu in njihovima mentoricama iskreno čestitamo in želimo še veliko podjetnih idej.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost