Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Z velikim veseljem smo dočakali, težko pričakovani dan, ko se naši najmlajši učenci od 1. do 3. razreda,   9. februarja 2021, lahko vrnejo k pouku v šolo. Ob ponovnem zagonu pouka postaja tveganje za prenos okužbe z virusom večje. Z željo, da otroci ostanejo v šoli,  vas prosimo, da vsi skupaj v čim večji možni meri upoštevamo higienska priporočila.

V nadaljevanju se nahaja nekaj pomembnih informacij glede organizacije dela.

Prihod v šolo.

 V šolo naj pridejo samo otroci, ki so zdravi in nimajo simptomov kot so: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, slabost, sprememba zaznavanja vonja, driska ali drugih bolezenskih znakov. V primeru, da otrok zboli z navedenimi simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi, za navodila pa pokličete zdravnika.  

V šoli bodo učenci ves čas bili v mehurčku svojega oddelka. Oddelki se med seboj ne bodo mešali, temveč bodo ostajali skupaj v jutranjem varstvu, med poukom in v podaljšanem bivanju. Pri vstopanju v šolo učenci ohranjajo razdaljo.

Otroci naj pridejo v šolo toplo oblečeni (več plasti oblek), saj se bo med vsako šolsko uro temeljito zračilo učilnice. Učenci si svojih šolskih potrebščin in pripomočkov med seboj ne izmenjujejo in izposojajo.

Učenci imajo določene vhode v šolo, ki so označeni na vratih in so jih učenci vajeni že od začetka šolskega leta. Ob vstopu v šolo, si bodo razkužili roke, kasneje pa si bodo roke pogosto temeljito umivali.

Starše prosimo, da ne vstopajo v šolski prostor. Starši otrok, ki obiskujejo vrtec v Vipavskem Križu zato uporabljajo ločen vhod. Starše skupine otrok, ki imajo igralnico v prvem nadstropju prosimo, da otroke oddajo v pritličju in ti samostojno odidejo naprej do svojega prostora. V primeru vstopa v šolo, se je potrebno vpisati na seznam.

Učenci nosijo masko, ko so v skupnih prostorih šole (avla, hodniki, stopnišče …). Ko so v mehurčku svojega oddelka v skupini, jim ni potrebno nositi mask. Starše prosimo, da za maske, če je le mogoče, poskrbijo sami.

Prav tako morajo imeti maske učenci v času šolskih prevozov – v kombijih in na avtobusih.

Prevozi

Šolski kombiji in avtobusi imajo običajen urnik. V kombiju lahko peljemo le 5 otrok naenkrat.

V šolskih avtobusih je priporočljivo, da učenci sedijo v cik-cak sedežnem redu. Če je možno, naj otroci pridejo v šolo peš.

Starše, ki vozite otroke v šolo ali pridejo peš, prosimo, da pridejo čim kasneje, če je le mogoče ne prej kot 20 min pred pričetkom pouka, saj zaradi kadrovskih zmogljivosti, tem otrokom (izjema je prvi razred) ne moremo nuditi jutranjega varstva v mehurčku.

Kosilo

Učenci zjutraj  ob prihodu v šolo seznanijo razredničarke, ali bodo učenci na kosilu in glede načina odhoda domov, oziroma ali bodo v podaljšanem bivanju.

O samem poteku dela ob povratku, vas bodo obveščale razredničarke.

Navodila, ki smo jih šole prejele so obširna in temeljita. Večino pravil ravnanj v času epidemije otroci že dobro poznajo, zato verjamem, da bomo vsi skupaj z odgovornim prizadevanjem pripomogli k temu, da v našem okolju številke obolelih padejo, epidemija pa postopoma izzveni.

Lepo vas pozdravljamo v upanju, da se najmlajšim kmalu pridružijo tudi starejši učenci.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost